Keksići sa ukusom mente

keksići sa ukusom mente

Keksići sa ukusom mente

Sastojci

  • 250 gr brašna
  • 125 gr margarina
  • 60 gr šećera
  • vanilin šećer
  • 1 jaje
  • malo mleka
  • 1 kašika suve nane
  • preko keksa malo prah šećera
  • 2 štangle čokolade

Priprema

U brašno dodajte na listice izrezan margarin i prstima napravite ravnomerne mrvice. Dodajte šećer, vanilin šećer, nanu i jaje, i rukom malo duže mesite testo, ako je suviše suvo malo mleka dodajte, dok dobijete glatko testo.

Napravite loptu, uvijte u foliju i stavite pola sata u frižider.

Na pobrašnjenoj podlozi razvucite tanko testo debljine 3 mm, i modlom kog želite oblika vadite keksiće, ređajte na papir na plehu, a zatim pecite u zagrejanoj rerni, pazite da ostanu svetli, negde oko 8 min.

Kada se ispeku i malo prohlade, uvaljajte u prah šećer. Čokoladu istopite i sipajte u špric i u tankom mlazu i nepravilnom obliku nanesite na keksiće. Čokolada nije obavezna, više je dekorativna a i pojačava ukus mente.

Možete koristiti suvu nanu koju trebate dobro izmrviti.
Ovaj jako aromatičan keks, toplo preporučujem narocito u ovim zimskim danima.

Serviranje

Predlažemo serviranje keksića uz Schargo tea nana.

Nema komentara

Napiši komentar