17 jan Kamilica muffinsi
Sastojci
- Šolja je 220 ml.
- 125 gr istopljenog putera
- 1 šolja brašna
- 3/4 šolje šećera
- pola šolje mleka
- 3 kašike suve kamilice (ili 8 filter kesica čaja)
- 1 kašičica praška za pecivo
- pola kašičice sode bikarbone
- 1 veće jaje
- 1 kesica burbon vanile
- prstohvat soli
Za glazuru (po želji)
- 1,5 šolja šećera u prahu
- 1 kašika meda
- 5 kašika umućene pavlake
- prstohvat soli
Priprema
Uključiti rernu na 160C, spremiti kalup za 12 mafina i staviti korpice. U jednoj činiji izmešati kašikom sve suve sastojke( brašno, prašak za pecivo, soda bikarbona, kamilica, šećer) , u drugoj činiji umutite ostale sastojke (mleko, jaje, burbon vanilu i istopljen puter).
Sjediniti sve sastojke i dobro promešati. Smesu sipati u kalup za mafine i peći 17-20 min. Kada se skroz ohlade dodajete po želji glazuru koja se sprema tako što se svi sastojci sjedine i kašikom promešaju pa se namažu na ohlađene mafine. Servirajte.
Serviranje
Predlažemo serviranje vanila keksića uz Schargo tea kamilica.
Nema komentara