17 jan Biscotti
Sastojci
- 200gr badema,pistaća(krupno sečenih)
- 3 žumanca
- 250gr šećera
- 3 kesice vanil šećera
- 3 belanca
- malo soli
- 1 i 1/2 limunove korice
- 400 gr brašna
- 1 i 1/2 kašičica praška za pecivo
Priprema
Propecite bademe i pistaće u tiganju ili u tepsiji u pecnici oko 10 minuta. Umutiti sećer, vanilin sećer i žumanca kremasto. Posebno umutiti belanca sa malo soli. Lagano spojiti umućena žumanca i belanca, dodti bademe, izrendanu limunovu koricu i postepeno dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Oblikovati kuglu od testa, istresti na radnu površinu i podeliti na tri dela. Svaki deo oblikovati kao kobasicu, široku oko 5cm i visoku 2cm.
Poslagati ih u tepsiju na papir za pečenje, malo ih poravnati odozgo da ne budu baš skroz okrugle i stavi u prethodno zagrejanu rernu na 175C i peci oko 30-35 minuta u zavisnosti od vaše rerne. Pečene “kobasice” odmah iz rerne izvaditi na dasku i secite ukoso keksiće širine 1-2 cm. Slažite ih na žicu za hlađenje i ohlađene ostavite u kutiju za keksiće. Inače se keksići mogu ponovo staviti u rernu da se suše onako isečeni.
Serviranje
Pored prženih badema možete dodati pistaće, čokoladu na kockice ili suvo voće.
Serviranje biscotti uz Schargo instant kafu i uživajte. Prijatno.
Nema komentara