17 jan Čokoladni keksići
Sastojci, testo:
- 150 g glatkog brašna
- 20 g gustina
- 100 g maslaca
- 20 g kakaa u prahu
- 60 g šećera
- 20 g grubo seckanih badema
- 1 žumance
- narendana kora od 1 pomorandže
- 2 kašike ruma
- prstohvat soli
Priprema
Prosejte brašno u činiju, šećer u prahu, gustin, kakao i so. Dodajte narendanu koricu pomorandže, bademe, rum,maslac i žumance. Povežite sve sastojke mikserom i oblkujte u testo.
Ostavite testo 1 sat u frižideru. Izrežite tanke trakice zarolajte na radnoj površini i napravite ih u obliku polumeseca .
Ostavite u frižideru 20 minuta pre pečenja. Pecite na 170C-15 minuta. Ohlađen keks umočite u čokoladu (samo donje delove keksa).Od ove smese se pravi 35 kolačića
Serviranje
Predlažemo serviranje čoko keksića uz Schargo tea kamilica.
Nema komentara