17 jan Limun trouglići
Testo
- 200 g brašna
- 1/2 kašike praška za pecivo
- 100 g maslaca (omekšanog)
- 80 g šećera u prahu
- 2 žumanca
- 2 kašike mleka
Krem
- 100 g šećera u prahu
- od 1 limuna narendana korica
- od 2 limuna sok
- 2 žumanca
- 100 g omekšanog maslaca
- šećer u prahu za posipanje
Testo Priprema
1. Pomiješajte prosejano brašno i prašak za pecivo. Dodajte ostale sastojke pa prvo mikserom izmešajte, a onda rukama umesite testo. Napravite kuglu i umotajte ga u prozirnu foliju, te ostavite u hladnjak na sat vremena.
2. Izvadite iz hladnjaka i razvucite testo debljine od 5 mm.
3. Izrežite keksiće u obliku trougla, nazubljenim točkićem ili kalupom. Polovinu keksića izrežite sredine, tako da dobijete okvire. Pazite da imate jednak broj keksića bez i sa okvirom.
4. Na lim stavite papir za pečenje pa na njega poslažite keksiće.
5. Pecite oko 8-10 minuta na 180°C (prethodno zagrijte pećnicu).
6. Čim su gotovi samo okvire pospite šećerom u prahu.
Krem Priprema
1. Izmešajte šećer u prahu, limunovu koru, limunov sok i žumance.
2. Zagrejte krem dok ne provri uz stalno mešanje, a kad provri kuvajte još jedan minut .
3. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi uz povremeno mešanje.
4. U ohlađen krem dodajte maslac i mešajte dok ne postane kremasto.
5. Kremom spojite jedan celi keksić i jedan s okvirom.
6. Posite šećerom u prahu. Servirajte.
Serviranje
Predlažemo serviranje limun trouglića uz Schargo tea multivitamin.
Nema komentara